035 - 52 40 550
Afspraak maken

Trends, Nieuws

Werkbladen; welke type kies je?

Werkbladen; welke type kies je?

Bij het ontwerpen van een op maat gemaakte keuken is de keuze van het werkblad heel belangrijk. Het moet niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk en passen bij je smaak en je levensstijl. In dit blog zullen we vier populaire opties voor werkbladen uiteenzetten, waarbij we verschillende kenmerken en voordelen benoemen om je te helpen de juiste keuze te maken. 

Composieten Werkbladen

Composieten werkbladen zijn samengesteld uit kwarts en kunsthars, waardoor ze een goede mix van duurzaamheid en esthetiek bieden. Enkele voordelen van composiet zijn:

1. Composiet komt in veel verschillende kleuren en afwerkingen, zodat je altijd iets vindt dat bij je keuken past.
2. Sterk: Het oppervlak is heel duurzaam en kan tegen en vloeistoffen.
3. Makkelijk schoon te maken: Het gladde oppervlak is gemakkelijk te reinigen.

Natuurstenen Werkbladen

Natuurstenen werkbladen, zoals kalksteen, stralen een tijdloze charme en elegantie uit. Ze worden gevormd door sedimentgesteenten en hebben unieke eigenschappen die hen onderscheiden. Enkele voordelen van natuurstenen werkbladen zijn:

1. Tijdloze schoonheid: Elke steen is uniek en heeft een authentieke uitstraling.
2. Voelt prettig aan: Het oppervlak is zacht en nodigt uit om aangeraakt te worden.
3. Veel variatie: Natuursteen komt in veel verschillende kleuren en afwerkingen.

Kunststof Werkbladen

Kunststof werkbladen zijn een populaire keuze vanwege hun veelzijdigheid en betaalbaarheid. Ze bestaan uit meerdere lagen hars die samengeperst worden tot een stevig oppervlak en een multiplex kern. Enkele voordelen van laminaat zijn:

1. Betaalbaar: Laminaat is een van de voordeligste opties, maar dat betekent niet dat het minder goed is. Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.
2. Makkelijk schoon te maken: Het gladde oppervlak is gemakkelijk te onderhouden. Vlekken en krassen zijn geen probleem.
3. Duurzaam: Laminaat gaat lang mee en kan goed tegen een stootje en vocht.

Door deze verschillende opties te overwegen en af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren en behoeften, kun je het ideale werkblad kiezen dat zowel functioneel als esthetisch perfect past bij jouw keuken. 

In onze showroom in Huizen hebben wij alle soorten en maten werkbladen die u kunt komen bekijken, aanraken en combineren met bijvoorbeeld diverse kleuren en soorten keukenkastjes. Want, alles dat u uitkiest moet natuurlijk uiteindelijk een prachtig geheel gaan vormen!

U kunt via ons contactformulier een afspraak maken, maar u kunt ook gewoon bij ons binnenlopen. Onze adviseurs staan voor u klaar!
 

Contact opnemen

Lees ook