035 - 52 40 550
Afspraak maken

BORA

BORA. Een kookveldafzuiging die voor een keukenrevolutie zorgt

BORA. Een kookveldafzuiging die voor een keukenrevolutie zorgt

Het BORA principe: de innovatie achter het idee

De originele BORA kookveldafzuiging is efficiënter dan traditionele afzuigkappen. Waarom?

Bij BORA kunnen kookdampen en geurtjes niet eerst opstijgen, want ze worden rechtstreeks afgezogen waar ze ontstaan. Dat gebeurt op basis van toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer: de dwarsstroming is groter dan de stijgsnelheid van de kookdampen die in de kookpotten en pannen ontstaan. Puur fysisch is het dus eenvoudiger om kookdampen rechtstreeks bij het kookveld af te zuigen.

Kookdampen en geurtjes stijgen met een snelheid van maximaal 1 meter per seconde. De BORA kookveldafzuiging zuigt echter met een snelheid van ca. 4 meter per seconde rechtstreeks naar beneden af. Het resultaat: kookdampen worden volledig afgezogen en geur- en vetdeeltjes kunnen zich niet in de ruimte verspreiden, zich op  eubeloppervlakken afzetten of in stoffen dringen. De vetdeeltjes die tijdens het koken vrijkomen, verspreiden zich niet in de ruimte maar worden opgevangen door het roestvrijstalen vetfilter.

In vergelijking met traditionele afzuigkappen hebben originele BORA kookveldafzuigingen overtuigende voordelen: ze verbruiken beduidend minder energie en zuigen minder van de duur verwarmde binnenlucht af, aangezien ze met stromingssnelheid en niet met luchtvolume werken. Ze zijn efficiënter, want de kookdampen boven het kookveld kunnen zich niet zo ongehinderd in de lucht verspreiden als bij een afzuigkap. De energie-efficiënte en krachtige motor verbruikt minder stroom en maakt beduidend minder lawaai.