035 - 52 40 550
Afspraak maken

Quooker

Quooker de kraan die alles kan

Quooker de kraan die alles kan

De kokendwaterkraan is definitief niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. In één op de drie nieuwe keukens wordt inmiddels een Quooker kraan geplaatst. Verkrijgbaar in diverse modellen en finishes en ook nog eens duurzaam.

Nederlandse uitvinding

Quooker, de uitvinder van de kokendwaterkraan heeft inmiddels een lange geschiedenis.  Het verhaal van de Quooker begint in 1970. De Rotterdamse Henri Peteri werkte bij Unilever en was op het hoofdkantoor in Londen, toen hij een ingeving kreeg die zijn leven voorgoed zou veranderen. Het was tijdens een presentatie over instant soep. Er werd getoond hoe je in slechts vijf seconden soep kon oplossen in kokend water. ‘En daar moet water bij dat vijf minuten op het vuur moet staan?’ dacht Peteri, ‘Wat een waanzin! Waarom komt er in onze huizen geen gekookt water uit de mengkraan?!’ Eenmaal thuis dook Peteri de kelder in om een prototype te ontwikkelen van de eerste kokendwaterkraan ter wereld. Dat kostte veel tijd en geld. Maar toen het eerste model er was, verkocht Peteri hem aan vrienden en bekenden, die razend enthousiast waren. Wie eenmaal een Quooker had kon niet meer zonder. En zo geschiede. Zoons Niels en Walter zetten de missie van hun (inmiddels overleden) vader met tomeloze energie voort en veroveren de wereld met de kraan die alles kan.

Een kraan voor ieder keukendesign

Ieder keukendesign is anders. Daarom biedt Quooker een brede collectie kranen. Zo zijn er ronde, rechte, klassieke en moderne modellen en zijn alle kranen verkrijgbaar in verschillende finishes. Van tijdloos chroom of rvs tot uitgesproken zwart, goud en messing patina. Je kan naast 100˚C kokend, warm en koud ook gekoeld en bruisend water uit de kraan tappen als je de Quooker CUBE op jouw systeem aansluit. Zo biedt Quooker altijd een kraan die bij je past. Voor welke kraan je ook kiest. 

Bespaar energie en water

En wie denkt dat Quooker een energieslurper is, die heeft het mis. Met een Quooker kan je zelfs energie en water besparen. Hoe dat zit? Het kokendwaterreservoir van een Quooker is voorzien van hoogvacuümisolatie. De warmte kan hierdoor niet ontsnappen en daarom kost het maar heel weinig energie om het water op een temperatuur van 108˚C te bewaren. Het verbruik is nog minder de een wifi-router. Waterverspilling wordt ook voorkomen. Je tapt namelijk altijd exact de hoeveelheid kokend water die je nodig hebt. Daarnaast heeft het Quooker COMBI-reservoir de functie van een keukenboiler waardoor je de kraan niet eerst een tijdje hoeft te laten lopen voor er warm water uitkomt. Je dat dus direct warm water. Om inzichtelijk te maken wat de besparing is in specifieke situaties lanceerde Quooker onlangs de bespaarcheck. Doe de check op quooker.nl/besparen en binnen een minuut zie je wat je aan energie en water verbruikt in de keuken en wat je met Quooker kan besparen.

Bekijk het volledige Quooker assortiment op quooker.nl