035 - 52 40 550
Afspraak maken

Nieuws

AEG afwasautomaten maken einde aan vooroordelen

AEG afwasautomaten maken einde aan vooroordelen

We kennen de verhalen allemaal. Vaatwassers zouden slecht zijn voor het milieu, minder schoon wassen als je de vaat niet grondig schoon spoelt en borden en glazen dof laten worden. AEG heeft zich bij het ontwikkelen van de nieuwe ProClean afwasautomaten verdiept in deze vooroordelen en maakt daar meteen een einde aan.  Wanneer je namelijk voor de juiste machine en het juiste wasprogramma kiest, zijn deze vooroordelen definitief verleden tijd.

De ProClean afwasautomaten zijn allemaal voorzien van vijf sproeiniveaus en een dubbel roterende sproeiarm. Zo bereikt het water elk deel van de vieze vaat. Van die vieze vaat past er trouwens 10 liter meer in de afwasmachines uit de serie ProClean. De indeling van de machines is bovendien zeer flexibel waardoor er ook plaats is voor pizzaborden en hoge wijnglazen.

Verder maken de nieuwe afwasautomaten het je nog makkelijker door de Fuzzy Logic technologie. Deze meet zelf de hoeveelheid vieze vaat en berekent de noodzakelijke hoeveelheid water en het maximale energiegebruik.

Zuinig met water

De SensorLogic sensor meet tijdens het doen van de vaat hoe vies het water is. Is het water door een minder bevuilde vaat ook minder vies, dan hoeft er minder schoon water bijgedaan te worden. Zo bespaar je al snel zo'n 5 liter water op een volle machine. Dezelfde techniek kijkt ook bij het naspoelen hoe vies het water is en beslist dan ook of er een extra spoelronde nodig is om de vaat weer helemaal blinkend te krijgen. Zo is het dus echt niet meer nodig om de afwas voor te spoelen. Bovendien kost afwassen met de hand per wasbeurt op deze manier al snel 10 liter water meer dan met de nieuwe machines van AEG.

Energiezuinig afwassen

Maar de nieuwe afwasmachines van AEG besparen niet alleen op water, ze besparen ook energie. Zo beschikken alle apparaten uit de ProClean serie over een Auto-Off functie die het apparaat automatisch tien minuten na het einde van het programma op stand-by zet. Daarnaast beschikken de machines over een extra intensieve cyclus die een hogere temperatuur gebruikt tijdens een korte periode. Zo verwijder je ook hardnekkig vuil zonder al te veel energie te gebruiken.

Wilt u informatie of een misschien een persoonlijke afspraak? Vul geheel vrijblijvend ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Lees ook