035 - 52 40 550
Afspraak maken

Trends

Badkamertrends 2021

Badkamertrends 2021

Het nieuwe jaar is aangebroken. Heeft u plannen om in 2021 een nieuwe badkamer aan te schaffen? We nemen u graag mee in de badkamertrends van aankomend jaar.

Groen, groener, groenst

Afgelopen jaar is de kleur groen een grote interieurtrend geweest. Groen komt dit jaar ook terug in de badkamers. De kleur groen is vooral terug te zien in het plantgebruik in de badkamer, maar ook als tegels op de muur. Combineer de kleur groen met natuurlijke elementen en materialen, zoals hout, steentjes of beton-ciré wanden.

Groen staat voor nieuw leven, rust, veiligheid en gezondheid. Waar komt u beter tot rust, dan in uw eigen badkamer?

Donkere badkamers

Waar er afgelopen jaren vooral lichte badkamers werden geplaatst, krijgen we in 2021 meer donkere badkamers. Een donkere badkamer straalt luxe uit en zorgt voor een warme sfeer. Donkere kleuren zorgen voor een geborgen gevoel. Combineer de donkere badkamer met zwarte, messing of goudkleurige kranen en verfijnde accenten.

Spiegel aan de wand

De badkamerspiegel kreeg in 2020 al meer aandacht. In 2021 mag de spiegel nog groter en opvallender zijn. In de design en moderne badkamers zorgt een grote ronde spiegel voor een compensatie van de hoekige en langwerpige vormen.

Het toevoegen van techniek in de spiegel is een opvallende badkamertrend. Steeds meer spiegels zijn uitgerust met spiegelverwarming, verlichting en een radio en/of klok. Dit zien we ook terug in de vierde trend van 2021: De badkamer van de toekomst.

Duurzame, slimme badkamers

Een duurzame en slimme badkamer, is een badkamer van de toekomst. Denk hierbij aan een spiegel met spiegelverwarming en verlichting, maar ook slimme sensorlampen en een smart douche. Met een smart douche kun je bijvoorbeeld de kranen bedienen via een touchscreen.

In deze trend gaat het lang niet altijd om slimme techniek, maar ook om duurzaamheid. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Er is veel vraag naar waterbesparende kranen, en douches.

Geïnspireerd geraakt?

Bent u benieuwd wat al deze trends en ontwikkelingen kunnen betekenen voor uw nieuwe badkamer? We denken graag met u mee. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of maak direct een afspraak.

Neem contact opMaak direct een afspraak

Lees ook