035 - 52 40 550
Afspraak maken

Projecten

Moderne woonboerderij in Huizen

Moderne woonboerderij in Huizen

In het voormalige vissersdorp Huizen, midden in het Gooi, staan een hoop oude woonboerderijen. De laatste jaren is het een trend dat deze woonboerderijen worden omgetoverd tot moderne huizen met een oud nostalgisch tintje. Zo ook een woonboerderij midden in het centrum van huizen. Kloosterman Exclusief heeft hier een stukje aan mee gewerkt door een moderne symmetrische keuken te ontwerpen die aan alle wensen voldoet van de eigenaar. Aan deze bestaande woonboerderij is een volledige L-unit aangebouwd met zeer strakke materialen zoals een betonnen vloer, die naadloos overloopt naar buiten toe. De buitenkant van het huis is ook volledig gerestyled. In plaats van de witte woonboerderijen die men vaak ziet is deze van buiten compleet zwart geschilderd en heeft men het rieten dak volledig vernieuwd. Deze zwarte afwerking is ook terug te zien in de keuken.

Een keuken die aan alle wensen voldoet

Bij het ontwerp en de realisatie van de keuken is aan veel dingen gedacht. De keuken moest niet te klein zijn in vergelijking tot de rest van het huis dus er is sprake geweest van echt maatwerk en grote oppervlakken. De doorloop tussen het eiland en de muur is een cruciaal punt dat de eigenaar graag terug zag komen in de keuken. Ook over de lange kastenwand, uitgevoerd in matzwart glas, is goed na gedacht. De kookapparaten in de wand zijn hier prominent aanwezig waar de ruime koel en vries units juist verscholen zijn in de wand zelf.

Moderne apparatuur

Bij het streven naar het maximale culinaire genot is in de keuken een hete lucht bakoven en een combi stoomoven geplaatst. Verder bevindt er zich een ingelaste gaskookplaat die in het massief roestvrijstalen blad verzonken is. De bedieningsknoppen van deze moderne gaskookplaat bevinden zich in het matzwarte glas waarmee de keuken is afgewerkt. Aan het roestvrijstalen aanrecht is een houten bar verankerd in de kasten zonder zichtbare ophanging zodat ook dit naadloos in elkaar overloopt.

Vernieuwing op het gebied van afzuiging

De afzuiging in de keuken was nog even een uitdaging. Uiteindelijk is men tot de oplossing gekomen om een koof te ontwerpen die precies dezelfde vorm heeft als het eiland. In deze koof is gebruik gemaakt van een innovatieve technologie op het gebied van afzuiging, namelijk een zuivering door middel van een plasma filter. Hierbij wordt de lucht direct gefilterd en waarna het weer in de keuken terecht komt. Zo gaat er geen warme lucht verloren tijdens koude wintermaanden. Deze nieuwe technologie is een grote verbetering op het koolstoffilter en hoeft maar 1 keer in de 10 tot 15 jaar vervangen te worden, in tegenstelling tot het koolstoffilter.

Sfeer door middel van materialen

Met behulp van verschillende materialen zoals hout, roestvrijstaal en leer wordt een industriële sfeer opgeroepen. De koele ruime en symmetrische keuken wordt aangevuld met de sfeervolle materialen, wat doorloopt in het eetgedeelte met een groot houten tafelblad en leren fauteuils.

Lees ook