035 - 52 40 550
Afspraak maken

Trends

De keukentrends van 2019

De keukentrends van 2019

Het nieuwe jaar is aangebroken. Misschien wel hét jaar dat jouw droomkeuken werkelijkheid wordt. Wij zetten graag de laatste keukentrends en nieuwste innovaties voor je op een rijtje die je zullen helpen bij het uitkiezen van een keuken.   

Het materiaal is natuurlijk

In 2019 wordt er veel aandacht besteed aan het materiaal van de keuken, en dan met name het keukenblad. Een natuurlijke uitstraling gaat het aankomende jaar steeds belangrijker worden. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen, marmer, hout of de nieuwste trend Terrazzo. Terrazzo is officieel een vloerafwerking waarbij stukjes marmer of ander materiaal in klei of cement worden gedrukt. Het materiaal is kras en stootvast en daarom ook erg geschikt als aanrechtblad. Deze 15e-eeuwse techniek uit Italië gaat het in 2019 helemaal worden.

Kleuren in de keuken

Wil je dat de keuken echt een geheel is? Kies dan voor de monochrome keuken. Dit houdt in dat de hele keuken is uitgevoerd in één bepaalde kleur of materiaal. Kies je voor een monochrome keuken dan kies je voor een strak en modern design. Om de keuken meer op te laten vallen, kun je aan de slag met accessoires die de aandacht trekken. Heb je weleens nagedacht over een gouden wasbak of kraan? In 2019 mag het allemaal.

Innovaties in keukenapparatuur

Omdat men in Nederland voor het grootste deel van het gas af wil, is het een verstandige keuze om in je nieuwe keuken te kiezen voor koken zonder gas. Tegenwoordig is de keuze ruim met keramische kookplaten, elektrische kookplaten, hallogeen kookplaten of inductie. Daarnaast maakt de afzuigkap niet langer deel uit van de skyline van de keuken. Deze wordt op allerlei manieren netjes verwerkt, bijvoorbeeld ín de kookplaat of netjes tegen het plafond weggewerkt. Op die manier is een afzuigsysteem helemaal uit het zicht.

Ook keukenapparatuur wordt steeds slimmer. Hoe fijn zou het zijn om via een app de oven alvast te kunnen laten voorverwarmen? Of een koelkast die bijhoudt welke producten op zijn zodat je nooit meer hoeft te twijfelen in de supermarkt? Wat ooit nog als verre toekomst werd gezien, is nu gaande in 2019. Keukenapparatuur dat het wooncomfort vergroot… wij zijn er gek op!

Kastruimtes in de keuken van 2019

In 2019 gaan we afscheid nemen van keukenkastjes. De opbergruimte in de keuken bestaat voornamelijk uit brede lades met veel ruimte. In de moderne keukens die gebouwd worden, zal je daarom geen keukenkastje meer aan de muur vinden. De vlakken in de keuken zijn grote vlakken, vaak van eenzelfde materiaal wat ontzettend veel rust uitstraalt. Wat gaan we dan wél aan muur terugzien? Het visgraatmotief. Visgraat als wandbekleding kan goed worden gebruikt als blikvanger om de natuurgetrouwe sfeer in de keuken te halen. 

De nieuwste trends aanschouwen?

Wil je meer weten over de nieuwe trends en innovaties die zich in 2019 gaan ontwikkelen? Kom eens langs in een van onze showrooms in Huizen of bij Kloosterman Exclusief in het Arsenaal in Naarden.

Lees ook