035 - 52 40 550
Afspraak maken

Nieuws

Keukentrends 2020

Keukentrends 2020

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends! Kloosterman Keukens & Badkamers heeft de trends weer op een rij gezet voor u. Qua verwachting zal het komende jaar verder borduren op de trends die zich afgelopen jaar al hebben ingezet.

Design wordt belangrijker

De eerste trend die wij merken is dat de keuken steeds meer een onderdeel wordt van het interieur. De keuken wordt meer en meer gezien als een meubelstuk, waarbij design soms belangrijker is dan gebruiksgemak. De vraag ‘of het de meest praktische indeling is’ vaak niet meer de belangrijkste is.

Dit ziet u bijvoorbeeld terug in de nog steeds trending greeploze keuken. Qua design erg fraai en voor het oog een lust, maar qua opbergruimte lever je ongeveer een lade per kast in. Dit is niet erg, maar wel iets om bij stil te staan als u een bewuste keuze wilt maken.

Verder zien we dat de werkbladen steeds dunner worden en dat het een trend is om de afzuiging van uw kookplaat te verwerken in de kookplaat zelf. Hierdoor worden de kookgeuren naar beneden afgezogen en heeft u geen grote afzuigkap meer boven de kookplaat hangen.

Materialen in de keuken

Bij de volgende trend wordt het gebruik van echte organische materialen steeds belangrijker. Zo komen materialen als hout, beton, natuursteen en staal steeds meer terug in diverse keukens.

Hout

Bij hout gaat het vooral om de houtkleuren die terug komen. Een keukenfront van eikenhout of een eikenhouten werkblad. Of gaat u voor een lichte of donker gebeitste variant?

Beton en natuursteen

Ook beton en natuursteen doen al geruime tijd hun herintrede. Beton heeft een stoere uitstraling en misstaat niet om menig keuken een industrieel uiterlijk te geven. Echter, de eigenschappen van beton zijn niet altijd fijn. Het staat bekend om zijn nadelen, zoals dat het beschadigingsgevoelig is en dat u er heel snel krassen en vlekken op ziet. Natuurlijk is het mogelijk om de vlekvorming te beperken door het aanbrengen van een coating maar dit help vaak maar voor een korte tijd.

Over natuursteen denken veel mensen dat deze dezelfde nadelen hebben als beton. Dit is echter meestal niet zo, omdat het sterk afhankelijk is van het soort natuursteen dat u wilt gebruiken in uw keuken. Wij adviseren u graag welke soorten natuursteen wel en niet geschikt zijn voor het gebruik in de keuken.

Wilt u toch niet het risico lopen van de eventuele negatieve effecten? Dan hebben we goed nieuws. We merken dat fabrikanten van composiet en keramiek, materialen die vallen onder de niet-organische materialen, zich steeds meer richten op imitatiemateriaal met de look-and-feel van natuursteen of beton. Er is dus geruime keuze om deze materialen te integreren in uw keuken!

Staal

Ook het gebruik van staal kent een opkomst in de keukenindustrie. Vooral blauwstaal en roestvaststaal zijn tegenwoordig erg in trek en de verwachting is dat dit het komende jaar gaat stijgen. Staal wordt dan vooral veel gebruikt voor de keukenkasten of juist als achterwand bij uw fornuis, soms als geheel en soms in combinatie met bijvoorbeeld bovenstaande materialen.

Domotica

Tot slot zien we dat domotica voor steeds meer apparaten een optie is. Wij vinden dit een mooie trend om te zien, alhoewel we wel merken dat sommige fabrikanten nog zoekende zijn naar wat een meerwaarde is voor hun apparaten. Toch levert het vaak mooie oplossingen op, zoals het op afstand kunnen instellen van uw oven. Of het up-to-date houden van apparaten, zoals uw magnetron, door de mogelijkheid om verbeteringen aan voorgeprogrammeerde programma’s te kunnen doorvoeren. Deze trend zorgt in ieder geval voor een verhoogd gebruikersgemak en we zijn benieuwd wat de komende jaren u en ons gaat brengen qua innovaties.

Al met al zijn het weer mooie trends om ons het komende jaar mee bezig te mogen houden, waarbij we natuurlijk altijd klaar staan om u te adviseren!

Lees ook