035 - 52 40 550
Afspraak maken

Nieuws

In 2020 toe aan een nieuwe badkamer?

In 2020 toe aan een nieuwe badkamer?

Plannen om in 2020 de badkamer aan te pakken? In dit artikel delen we een aantal trends die we het aankomend jaar veel gaan zien. Ontdek dé badkamertrends 2020 en je bent weer helemaal bij.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

De badkamerspiegel krijgt in 2020 meer aandacht want deze wordt namelijk groter en opvallender. Spiegels zorgen voor een ruimtelijk effect en een speelse oogopslag als je voor bijvoorbeeld een ronde of geometrische spiegel kiest. Onthoud hierbij: rond is het nieuwe recht. De ronde vormen zorgen namelijk voor een mooi contrast met de strakke en hoekige lijnen die in de meeste badkamers populair zijn. En als je dan toch op zoek bent naar een nieuwe spiegel, laat dan ook meteen fijne badkamerspiegel verlichting aanbrengen. Wist je dat spiegels tegenwoordig ook kunnen worden uitgerust met spiegelverwarming, radio, klok en zelfs een telefoon aansluiting?

Zwart sanitair

Na jaren en jaren waarin sanitair gewoon wit moet zijn, is het tij nu gekeerd: zwart sanitair is in. Zo kun je gaan voor een zwarte toiletpot, wasbak én complete douchecabine. Het is niet alleen super stijlvol, maar het combineert ook nog eens mooi met bijna alle kleuren. Vind je helemaal zwart iets te heftig? Dan is er altijd de mogelijkheid om met accenten te werken. Wat dacht je van zwart kraanwerk of zwarte accessoires?

Metallic kranen

Over kranen gesproken.. In de keuken en woonkamer zien we de verfijnde goud, champagne en brons trend al een tijdje, maar de metallic accessoires zijn eindelijk ook overgewaaid naar de badkamer. Daar worden wij blij van. Voor deze trend geldt wel: less is more! Houd het klein en laat deze trend vooral subtiel terugkomen door middel van accessoires als een gouden kraan of matchende toiletrolhouder.

Creatief met tegels

We gaan afscheid nemen van de saaie vierkante tegel en verwelkomen de kleurrijke badkamertegels in verschillende vormen en maten. De badkamer mag namelijk best een beetje meer opvallen. Hoe je dit kunt doen? Denk aan hexagonale tegels, kleine mozaïek stenen en opvallende kleuren. Of je nu een kleine of grote badkamer hebt, kleuren en materialen bepalen de uitstraling en sfeer.

Natuurlijke uitstraling

Naast het toepassen van kleine tegels, zijn ook extra grote tegels een opkomende trend. Dit is een mooi contrast met kleine en opvallende tegels. Populair zijn de keramische tegels die de uitstraling hebben van een natuurproduct maar de voordelen van een keramisch product. Het is je vast en zeker niet ontgaan, maar marmer is weer helemaal terug van weggeweest. Deze prachtige natuursteen heeft een moderne, comfortabele en luxe uitstraling. Naast de verschillende kleuren marmer, kunnen ook de patronen sterk verschillen. Kies je voor een patronen of juist meer basic? Wij adviseren je graag.

Badkamer inspiratie opdoen?

Bezoek onze showroom om de laatste trends in het echt te komen bewonderen. Ons team staat klaar om je te adviseren bij het samenstellen van jouw droombadkamer. Tot ziens in Huizen!

Lees ook