035 - 52 40 550
Afspraak maken

Nieuws

Het belang van de juiste keukenapparatuur

Het belang van de juiste keukenapparatuur

De juiste keukenapparatuur kiezen is van groot belang. Het kan namelijk zowel uw keuken als uw kookgenot onwijs verbeteren. Goede apparatuur die voldoet aan uw wensen is daarom altijd nodig. Met in deze blog speciale aandacht voor koelkasten, vriezers en kranen.

Keep it cool

Een koelkast is natuurlijk onmisbaar in de keuken. Een goed model is energiezuinig, duurzaam, en voldoet volledig aan uw wensen en benodigdheden. Er bestaan verschillende soorten en maten. Van tafelmodel tot inbouw of groot Amerikaans. Er is altijd wel een koelkast die past binnen uw keukendesign.

Er zijn tal van koelkasten die een lust voor het oog zijn. En wat helemaal mooi is: dankzij de enorme technologische ontwikkelingen die er de afgelopen jaren zijn geweest, zijn koelkasten ontzettend energiezuinig. De koelkast staat altijd aan en dat doet een grote aanslag op de elektriciteitsrekening. Bij koelkasten kan uw aan het energielabel zien hoe zuinig het apparaat is, waarbij de A+++ het zuinigste model is. Deze kosten vaak iets meer, maar dat verschil verdient u snel terug. Zeker wanneer u er een model van een aantal jaren oud voor inruilt. Dat kan veel euro’s schelen op jaarbasis!

Misverstanden over koelen

In een moderne koelkast mag u best wel een warm product plaatsen. Natuurlijk kost dit wat extra energie maar de snelheid waarmee het afkoelt tot ca. 4 graden bepaalt sterk hoe lang iets nog houdbaar is. Let op: vloeistoffen met vet er in moeten tijdens het afkoelen doorgeroerd worden anders kan het product zijn warmte niet afvoeren.

Waar moet uw op letten bij het kiezen van een vriezer?

Het gebruik van een vriezer is voor iedereen anders. De een gebruikt de vriezer alleen voor ijsklontjes, de ander heeft graag een voorraad avondmaaltijden achter de hand. Het is belangrijk om uw wensen duidelijk te krijgen, voor aanschaf van de vriezer.

  • Inhoud. De grootte van uw vriezer is afhankelijk van uw huishouden. Wanneer uw met z’n tweetjes woont, is een klein model vaak al voldoende, maar voor een gezin met kinderen is een model met een grote inhoud aan te raden. Houd hierbij in het achterhoofd dat een groter model meer energie verbruikt. 
  • Energielabel. Alle vriezers zijn voorzien van een energielabel. Ook hier is label A+++ het zuinigst. Vanzelfsprekend geldt hoe energiezuiniger, hoe duurder de aanschafprijs. Al zal dit bedrag zich vanzelf terug verdienen, omdat u minder geld kwijt bent aan de energiekosten. 
  • Anti frost systeem. Het ontdooien van een vriezer is niet de meest leuke huishoudelijke taak. Door een vriezer met ‘no frost’ of ‘low frost’ systeem te kiezen, hoeft u dit minder vaak of zelfs niet meer te doen. Er ontstaat geen rijp in de vriezer, uw levensmiddelen blijven beter herkenbaar, ze vriezen niet aan elkaar en, het scheelt u veel werk!

De keukenkraan als finishing touch

Een keukenkraan wordt de hele dag door gebruikt om zaken af te spoelen, af te wassen, emmers of kookpotten te vullen en om handen te wassen. Moderne kranen werken steeds vaker met keramische schijven in plaats van rubberen dichtingen. Als u de hendel van de kraan beweegt, schuiven de schijven over elkaar. Zo bepaalt u het debiet van het koude of warme water.

De keukenmengkraan heeft de afgelopen jaren niet alleen op technisch gebied, maar ook op het gebied van design een flinke vooruitgang geboekt. Zo beschikken de kranen tegenwoordig ook over extra functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld de flexibele uittrekslang. Met deze kraan haalt u extra bereik in huis, waardoor u eenvoudig pannen, groenten en fruit kunt afspoelen en zelfs uw glazen op het keukenblad kunt vullen. Daarnaast zijn er momenteel zelfs kranen met koud, warm, kokend, gefilterd én bruisend water. Kies voor comfort en maak het koken nog leuker!

Maak een afspraak

Benieuwd welke keukenapparatuur voor u de juiste keuze is? Kom dan gerust eens langs in onze showroom. Onze adviseurs laten u graag kennismaken met de verschillende mogelijkheden en geven graag antwoord op al jouw vragen.

Lees ook