035 - 52 40 550
Afspraak maken

Trends

Keukentrends 2021

Keukentrends 2021

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Heeft u plannen om in 2021 een nieuwe keuken aan te schaffen? We nemen u graag mee in de keukentrends die ons te wachten staan. Een klein tipje van de sluier: de keuken mag een nóg centrale rol in uw huis innemen. Koken, eten en leven komen perfect samen! Benieuwd naar wat 2021 verder nog voor ons in petto heeft? We geven u de 5 belangrijkste keukentrends.

De keuken wordt het middelpunt in huis

Voorheen was de keuken enkel waarvoor het bedoeld was: koken. De ruimte moest vooral functioneel zijn, maar daar was het dan ook mee gedaan. De afgelopen jaren zien we hier al een verschuiving in en komend jaar zal dit verder doorzetten. De keuken wordt namelijk hét middelpunt in de woning.

Het wordt een plek om te koken, om samen te eten en te ontspannen. Een belangrijk aspect hierin is het kookeiland, eventueel met bar. Hier schuift u gezellig aan voor een goed gesprek, een borrel of een heerlijke maaltijd.

Om de keuken verder aan te laten sluiten om te rest van de woning, worden materialen uit de woonkamer ook teruggezien in de keuken en andersom. Zo wordt het één geheel.

Keukentrends 2021 - Marmer

Meer marmer

Marmer komt al steeds vaker terug in badkamers, maar ook voor keukens is het marmer een graag geziene toevoeging. Het is een duurzaam materiaal dat tevens zeer stijlvol is. Kies voor een marmeren achterwand of keukenblad voor een luxe finishing touch in uw keuken.

Donkere keukens

Wellicht klinkt het niet direct uitnodigend, maar donkere tinten in de keuken kunnen zeker voor een sfeervol geheel zorgen. Hierbij kunt u zo ver gaan als u zelf zou willen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zwarte highlights, waarbij de kleur vooral terug te vinden is in details, afwerking en apparatuur. Maar ook geheel zwarte kasten, bladen en tafels zijn geen uitzondering meer. Het is gewaagd.. durft u het aan?

Keukentrends 2021 - Messing

Messing voor een glamour look

Net als bij de badkamers maakt messing een intrede in de keukenland. Steeds vaker zien we het materiaal terug in details zoals spoelbakken, grepen en kranen. Gaat u graag een stapje verder? Ook kasten en fronten worden steeds meer beschikbaar met een metallic look.

Slimmer koken

We hebben het tot nu toe vooral gehad over ontwikkelingen met betrekking tot materialen en design. Maar ook de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Dit heeft ook invloed op onze keukens. Apparatuur wordt steeds slimmer en energiezuiniger. Verwarm de oven alvast voor terwijl u onderweg naar huis bent of zet alvast een kopje koffie terwijl u nog in bed ontwaakt. Er zijn zelfs koelkasten die een seintje geven wanneer uw voorraad bijna op is, zodat u niets meer vergeet op het boodschappenlijstje.

Geïnspireerd geraakt?

Bent u benieuwd wat al deze trends en ontwikkelingen kunnen betekenen voor uw nieuwe keuken? We denken graag met u mee. We nodigen u van harte uit om eens vrijblijvend al het moois in keukenland in onze showroom te bewonderen!

Lees ook