035 - 52 40 550
Afspraak maken

Nieuws

Het belang van een slimme keukenindeling

Het belang van een slimme keukenindeling

Ben je bezig met een nieuwe keuken en op zoek naar wat handige tips die helpen bij de inrichting? Een nieuwe keuken uitzoeken, plaatsen en inrichten is een tijdrovende klus. Dat neemt niet weg dat een nieuwe keuken uitzoeken heel leuk is. Wanneer je een nieuwe keuken gaat uitzoeken, wordt er uiteraard de mooiste indeling voor u gemaakt. Het is van groot belang dat je thuis ook ervaart of deze indeling logisch en prettig voelt. In deze blog even wat aspecten waar je op kunt letten bij het ervaren van een nieuw keukenontwerp.

De 'keukendriehoek'

Ergonomie en gebruiksvriendelijkheid zijn heel belangrijk tijdens het koken. Hoe beter de indeling, hoe minder afstanden je moet afleggen en hoe sneller en nauwkeuriger je kunt werken. Keukenfabrikanten hebben daarom onderzoek gedaan naar de afstand die mensen tijdens hun keukenactiviteiten afleggen. Hierbij is vastgesteld dat zij tijdens het koken vooral bewegen tussen de koelkast, de spoelbak en het fornuis of de kookplaat. Samen vormen deze de werkdriehoek of keukendriehoek. Maar wat dacht je van de afstand tussen de afwasmachine, wasbak en keukenkastjes? Niks is vervelender dan met natte vaat door de keuken moet lopen en een spoor aan druppels op de vloer.

Samen ontwerpen wij jouw ideale keukenindeling

De ideale keuken indeling is afhankelijk van vele factoren en verschilt van persoon tot persoon. De ene thuiskok heeft nu eenmaal meer werkblad nodig dan de ander. Ga je voor extra inbouwapparatuur of geef je de voorkeur aan extra opbergruimte? Onze adviseurs gaan er tijdens een vrijblijvend gesprek met je goed voor zitten. Zo denken we met je na over:

  • Waar bevinden zicht de vaste punten zoals kozijnen, ramen en deuren?
  • Hoe wil je de keukenindeling gebruiken? Naast de kookfunctionaliteit kan bij een keukenindeling ook ruimte worden gecreëerd om te eten, ontspannen, koffie te drinken, te werken en te socializen met vrienden en familie.
  • Waar zitten de aansluitingen waar we rekening mee moeten houden?
  • Welke aanvullende wensen zijn er? Moet de indeling van de nieuwe keuken bijvoorbeeld veel kastruimte, aanrechtblad of inbouwapparatuur bieden?

Een paar keukenindeling voorbeelden:

  • Is de ruimte lange en smal? Kies dan voor een I-vormige keukenopstelling (rechte keuken) aan één wand. Zo houdt u de andere wand volledig vrij waardoor u voldoende bewegingsruimte heeft.
  • Heeft u een rechthoekige ruimte? Kies dan voor een L-vormige indeling (hoekkeuken). Dit is voor deze ruimte waarschijnlijk het meest efficiënt.
  • Is de ruimte vierkant? Is deze ruimte niet al te klein dan kunt u gaan voor de ideale ergonomische keukenindeling. De U-vormige keuken is van alle gemakken voorzien en kan optimaal worden ingericht.
  • Gaat uw keuken over in de woonkamer? Indien u hiervoor voldoende ruimte kunt u de eigenaar worden van een keuken met een kookeiland. Een eilandkeuken is voor de meeste Nederlanders dé droomkeuken die ze allemaal wensen.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Onze showroom is gewoon geopend. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. In deze tijd van corona hebben we alle voorzorgsmaatregelen denkbaar genomen om onze klanten veilig te kunnen adviseren. Ook behoort een videocall tot de mogelijkheden om een keuken of badkamer te bekijken.

Lees ook