035 - 52 40 550
Afspraak maken

Trends, Nieuws

Keukentrends 2024

Keukentrends 2024

Het nieuwe jaar staat voor de deur en brengt een frisse wind van keukentrends met zich mee. Wil je komend jaar een nieuwe keuken in je huis? Bekijk hier onze top 10 keukentrends voor 2024:

1. Duurzame apparatuur en materialen

Duurzaamheid staat hoog op de lijst in 2024. Mensen worden steeds bewuster van hun energieverbruik en proberen dit tot een minimum te beperken. Keukenapparatuurmerken spelen hier gelukkig handig op in door hun apparaten steeds energiezuiniger te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld XL en XXL-vaatwassers geïntroduceerd. Het klinkt tegenstrijdig, maar een grotere vaatwasser zorgt op termijn voor minder vaatwasbeurten en dus wel degelijk voor minder energieverbruik! Kies ook voor duurzame keukenmaterialen zoals gerecyclede tegels en bamboe keukenbladen om een groen tintje aan je keuken toe te voegen.

Keukentrends 2024 - Duurzame apparatuur

2. Slimme Keukenapparaten

Slimme technologieën nemen onze keukens over. Want behalve dat keukenapparaten duurzamer worden, worden ze ook slimmer! Steeds meer apparatuur is door middel van een wifi-verbinding aan jouw smartphone verbonden. Bedien vanaf je smartphone bijvoorbeeld de oven, of bekijk de inhoud van de koelkast terwijl je in de supermarkt staat. De mogelijkheden zijn eindeloos en worden het komende jaar alleen nog maar verder uitgebreid!

Keukentrends 2024 - Slimme apparatuur

3. Levendige Kleuren

Zwarte en witte keukens zijn prachtig, maar keukens met kleur veroveren de keukenwereld! Levendige kleuren zoals warme aardetinten, levendige blues en zachte pastelkleuren brengen een vrolijke sfeer naar de keuken.

Keukentrends 2024 - levendige kleuren

4. Multifunctionele Ruimtes

De keuken wordt meer dan alleen een kookplek. Ontwerp je keuken als een multifunctionele ruimte met een eiland dat dient als werkruimte en verwerk gezellige zithoeken in de keukenmeubels.

Keukentrends 2024 - Multifunctioneel

5. Hoge kasten tot aan het plafond

Maak optimaal gebruik van de ruimte met slimme opbergoplossingen. De keuken anno 2024 neemt een belangrijke ruimte in en mag dan ook aan niets ontbreken. Al die spullen en apparaten moeten ergens heen. Dan zijn kasten tot aan het plafond de ideale oplossing. Dit maximaliseert de opslagruimte en creëert een gestroomlijnde look. Een ander voordeel van hoge kasten is dat je de oven kunt inbouwen, zodat hij op ooghoogte zit. Dat scheelt bukken. Winwin!

Keukentrends 2024 - hoge kasten

6. Koken met stoom

Snel, gemakkelijk en gezond, steeds meer consumenten ontdekken de mogelijkheden van een oven met stoomfunctionaliteit. Waar een traditionele oven gebruik maakt van hete lucht, gebruikt een stoomoven waterdamp. Hierdoor is het niet nodig om boter of olie toe te voegen, en blijven smaken en vitamines beter behouden. Zodoende bereid je jouw gerechten nog gezonder en smaakvoller!

Keukentrends 2024 - koken met stoom

7. Natuurlijke Materialen

In 2024 zullen de natuurlijke robuuste materialen veelvoudig terugkomen. Met de toevoeging van natuursteen, hout, beton en metaal krijgt de keuken een stoere en robuuste uitstraling.

Keukentrends 2024 - Natuurlijke materialen

8. Beige en taupe zijn dé kleuren voor 2024

Goed passend bij de natuurlijke keukentrend zijn de trendkleuren van 2024: beige en taupe. Deze kleuren staan goed in verschillende interieurstijlen. In combinatie met hout creëer je een organisch en natuurlijk effect, in combinatie met marmer stralen deze tinten luxe uit!

Keukentrends 2024 - beige en taupe

9. Vintage Vibes

Vintage is terug van weggeweest! Voeg vintage accenten toe aan je keuken met retro-apparaten of antieke accessoires voor een vleugje nostalgie.

Keukentrends 2024 - Vintage vibes

10. Personalisatie

En last but not least; maak je keuken persoonlijk met unieke accenten. Van aangepaste tegelontwerpen tot gepersonaliseerde keukengerei, geef je keuken een persoonlijk tintje en zorg zo voor een unieke plek in je huis!

Keukentrends 2024 - persoonlijk

Klaar om je keuken een upgrade te geven? Deze trends bieden volop inspiratie voor een stijlvolle en functionele keuken in 2024. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van je keuken dé hotspot in je huis! 🍳✨

Lees ook