035 - 52 40 550
Afspraak maken

Trends, Nieuws

Wijnklimaatkasten zijn hot!

Wijnklimaatkasten zijn hot!

Wijnklimaatkasten zijn populair. Bijna iedereen die kiest voor een nieuwe keuken houdt daarin een plekje vrij voor een wijnklimaatkast. Een wijnklimaatkast is dé ideale manier om het perfecte klimaat te creëren waarin een wijn bewaard zou moeten worden. Wijn is er altijd bij gebaat op een constante temperatuur te blijven, trillingvrij te liggen én op een donkere plek. Daarnaast is het natuurlijk ook een echte eyecatcher!

Hoe kun je wijn het beste bewaren?

Tegenwoordig zijn lang niet alle wijnen meer gemaakt om jarenlang weg te leggen en te laten wijpen. Toch mag je van een beetje wijn verwachten dat je die een tijdje kunt bewaren, of die nu wel of niet nog mooier/lekkerder wordt in de fles. Alleen daarom al is het ideaal om je wijnen op de perfecte temperatuur te bewaren zodat je die altijd gelijk op de juiste temperatuur kunt drinken. 

Kijk altijd even op de achterkant van de fles of vraag het aan de winkel voordat je besluit je wijn voor jaren weg te leggen. 

Ideale temperatuur voor wijn

Een wijn kun je het beste opslaan en bewaren bij een temperatuur van 10 à 12 graden. Op welke temperatuur je je wijn serveert is per soort wijn verschillend.  De juiste temperatuur voor het drinken van wijn is essentieel voor een optimale smaakbeleving. Je kunt een wijn over het algemeen beter te koud serveren dan te warm. De wijn warmt namelijk sowieso iets op in het glas zodra het is ingeschonken. Onderstaand geven we een lijstje met een richtlijn op welke temperatuur je de wijnen het beste kunt drinken:

•    Mousserende en licht zoete wijnen 6-8 ºC
•    Dessert en rijke zoete witte wijn 7-10 ºC
•    Lichte frisse wijn 7-11 ºC
•    Volle of houtgerijpte witte wijn 10-15 ºC
•    Jong fruitig licht rode wijn 13-15 ºC
•    Medium rode wijn 13-15 ºC
•    Volle wijn met veel tannine 16-18 ºC

Welke klimaatkast past bij jou?

Maar welke wijnklimaatkast past nou bij u in de keuken? De eerste tip lijkt een verkooppraatje, maar blijkt bij veel mensen wel zo uit te pakken; neem altijd één die groter is dan je denkt nodig te hebben, want zodra je zo’n wijnklimaatkast in huis hebt krijg je er lol in en wordt het een sport om steeds meer wijnen te kopen en te bewaren in die mooie kast. Voor je het weet zit de kast vol en is ie dus eigenlijk al te klein!
 
Ook moet u bedenken welke wijn u het meest drinkt en dus zult bewaren. Wilt u een wijnklimaatkast met 2 zones of misschien zelfs meer? Bent u meer een rode of witte wijnliefhebber of beiden? Denk in het laatste geval na of een wijnklimaatkast met meerdere temperatuurzones wilt. De zones in uw wijnklimaatkast kunnen dan per wijn worden ingesteld, voor de ideale omstandigheden om uw favoriete wijnen te bewaren.

Dan is er nog de keuze voor een vrijstaande of een inbouw wijnklimaatkast. Kiest u voor een inbouw wijnklimaatkast die wordt opgenomen in het lijnenspel van uw keuken? Of kiest u liever voor een vrijstaande wijnklimaatkast, dan wordt het een echte eyecatcher!

Wij hebben diverse merken en typen wijnklimaatkasten van o.a. Miele, Liebherr, Bosch, Siemens, Neff en Aeg. Er is zoveel keus dat er voor iedere wens en elke plek in de keuken een passende oplossing is. Loop gerust eens bij ons binnen als u interesse heeft, wij kunnen u er alles over vertellen en adviseren u graag wat bij u in de keuken de beste optie is! 

Hulp nodig bij het uitkiezen van een wijnklimaatkast?

Wilt u informatie of een misschien een persoonlijke afspraak bij Kloosterman Keukens & Badkamers in Huizen? Vul geheel vrijblijvend ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Contact opnemen

Lees ook