035 - 52 40 550
Afspraak maken

Nieuws

Vaatwasser verkiezing; deze past het best in jouw keuken

Vaatwasser verkiezing; deze past het best in jouw keuken

De vaatwasser is een onmisbaar apparaat in de keuken. Wie was er tegenwoordig nog af met de hand? Er zijn echter veel verschillende merken en soorten vaatwassers op de markt, dus het kan soms moeilijk zijn om de juiste keuze te maken voor jouw (nieuwe) keuken. In dit blog zetten we de drie soorten vaatwassers, en enkele unieke functies op een rijtje.

Inbouwvaatwassers

De inbouwvaatwasser is ontworpen om volledig te worden weggewerkt in je keuken. Hij wordt hij onder het aanrecht geplaatst, maar met een voorpaneel dat is aangepast aan de keukenkasten, waardoor het grote logge apparaat niet meer zichtbaar is. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een strakke en geïntegreerde look. Je hebt semi inbouwbare vaatwassers waarbij het bedieningspaneel nog zichtbaar blijft en full inbouwbare vaatwassers waarbij het toestel volledig weggewerkt zit in het design van je keuken.

Vrijstaande vaatwassers

De vrijstaande vaatwasser is het traditionele model dat eenvoudig onder of naast het aanrecht wordt geplaatst en niet is ingebouwd. Dit betekent dat het hele apparaat zichtbaar is. Vrijstaande vaatwassers zijn verkrijgbaar in verschillende maten om aan verschillende ruimtes te voldoen. Vaak wordt een vrijstaande vaatwasser in een bijkeuken geplaatst.

Vaatwassers op hoogte: een praktische keuze?

Sommige vaatwassermodellen zijn ontworpen om op hoogte te worden geplaatst. Een vaatwasser op hoogte kan voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten prettiger zijn bij het in- en uitladen. Immers, telkens bukken kan op de lange termijn vermoeiend of pijnlijk zijn. De installatie van een vaatwasser op hoogte vereist echter meer technische aanpassingen. Een ander minder praktisch punt is dat hij, omdat hij hoger is, vaak verder weg van de gootsteen staat.

Vaatwassers met Comfort Lift-technologie

Sommige vaatwassers zijn uitgerust met laden die, wanneer ze worden uitgetrokken, naar boven uitklappen. Deze unieke eigenschap maakt het laden en uitladen van de onderste lade makkelijker, omdat je je niet zo hoeft te bukken. Bovendien biedt het een beter zicht op je keukengerei en borden. Deze modellen zijn echter over het algemeen een stukje duurder dan de overige modellen.

Conclusie

De vaatwasser is een onmisbaar apparaat voor alle keukens. Er zijn veel verschillende soorten en merken vaatwassers op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. De keuze van de vaatwasser die het beste bij je past, hangt af van je behoeften en budget. Als je op zoek bent naar een betaalbare vaatwasser die gemakkelijk te installeren is, is een vrijstaand model een goede keuze. Als je een strakkere uitstraling wilt, is een inbouwmodel een betere optie. Als je een handigere vaatwasser wilt, kan een model op hoogte of met Comfort Lift-technologie een goede oplossing zijn. We hebben vaatwassers van de volgende merken; Miele, Siemens, Bosch, Neff, Gaggenau en AEG. In onze showroom kunt u diverse modellen vergelijken en wij adviseren u graag wat voor u de beste keuze is!

Wilt u informatie of wellicht een persoonlijke afspraak bij Kloosterman Keukens & Badkamers in Huizen? Vul geheel vrijblijvend ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Contact opnemen

Lees ook