035 - 52 40 550
Afspraak maken

Trends, Nieuws

Wonderschone werkbladen: Wat een keus!

Wonderschone werkbladen: Wat een keus!

Bij het ontwerpen van een keuken is de keuze van het werkblad heel belangrijk! Het moet niet alleen functioneel zijn, maar ook mooi en passen bij uw smaak en levensstijl. In dit blog zullen we een aantal populaire opties voor werkbladen uiteenzetten, waarbij we verschillende kenmerken en voordelen benoemen om u te helpen de juiste keuze te maken.

Natuurstenen Werkbladen

Natuurstenen werkbladen zijn geliefd vanwege hun natuurlijke schoonheid en duurzaamheid. Er zijn oneindig veel soorten; denk aan hardsteen, graniet, kwartsiet, marmer en Belgisch hardsteen, en oorsprongen van natuursteen; De Alpen, India, Afrika, Italië en nog veel meer landen. Al deze steensoorten hebben 50 à 60 varianten per soort met allemaal eigen specifieke eigenschappen. Een enorme hoeveelheid aan mogelijkheden dus! Enkele voordelen van natuurstenen werkbladen zijn:

  1. Tijdloze schoonheid: Elke steen is uniek en heeft een authentieke uitstraling.
  2. Voelt prettig aan: Het oppervlak van gezoet marmer is bijvoorbeeld zacht en nodigt uit om aangeraakt te worden.
  3. Veel variatie: Natuursteen komt in veel verschillende kleuren en afwerkingen.

Composieten Werkbladen

Een keukenblad van composiet is hét alternatief voor een werkblad van natuursteen. Het bestaat uit een mengsel van kwarts, natuursteen, kunsthars en pigment, dit zorgt voor een luxe uitstraling die doet denken aan natuursteen. Een composieten werkblad heeft een schitterende en strakke uitstraling en is verkrijgbaar in talloze kleuren. Door de kunsthars is het materiaal structuurdicht zodat deze werkbladen heel hygiënisch zijn.

Keramische en Dekton Werkbladen

Keramische werkbladen worden gebakken en geprint. Voor keramische bladen wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen, zoals klei, mineralen, silica en natuurlijke minerale oxiden, die onder extreem hoge druk en temperatuur worden samengeperst.

Dekton is het innovatieve materiaal voor werkbladen in de keuken. Het is een geavanceerd materiaal dat wordt gemaakt uit een mengsel van glas, porselein en kwarts. Door middel van een chemische reactie wordt een bijzonder hard materiaal gemaakt. Waar de natuur duizenden jaren over doet om te bereiken doet Dekton in enkele uren, het materiaal heeft echter een zeer natuurlijke look.

Dekton en keramiek werkbladen zijn hittebestendig, zeer goed bestand tegen vlekken, krassen en hoge temperaturen en er is een breed scala aan kleuren.

Kunststof Werkbladen

Kunststof werkbladen zijn een populaire keuze vanwege hun veelzijdigheid en betaalbaarheid. Ze bestaan uit meerdere lagen hars die samengeperst worden tot een stevig oppervlak en een multiplex kern. Enkele voordelen van kunststof bladen zijn:

  1. Betaalbaar: kunststof is een van de voordeligste opties, maar dat betekent niet dat het minder goed is. Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  2. Makkelijk schoon te maken: Het gladde oppervlak is gemakkelijk te onderhouden. Vlekken zijn geen probleem.
  3. Duurzaam: kunststof gaat lang mee en kan goed tegen een stootje en vocht.

Solid Surface

Steeds meer aanrechtbladen worden van Solid Surface vervaardigd. Solid Surface is een kunststof ontwikkeld door DuPont. Het materiaal is stijlvol, hygiënisch en in vrijwel elk ontwerp te vervaardigen. Solid Surface leent zich dan ook voor bijna elk type keuken. Werkbladen, spoelbakken en spatlijsten kunnen zonder zichtbare naden worden samengevoegd tot oplossingen die niet alleen mooi en harmonieus zijn, maar die ook functioneel en -niet onbelangrijk- hygiënisch zijn. Ook ideaal is dat het materiaal niet-poreus is waardoor er niets in trekt.

Kom kijken en voelen in onze showroom!

Door alle verschillende opties te overwegen en af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en behoeften, kunt u het ideale werkblad kiezen dat perfect past bij uw keuken. In onze showroom in Huizen hebben wij alle soorten en maten werkbladen die u kunt komen bekijken, aanraken en combineren met bijvoorbeeld diverse kleuren en soorten keukens. Ook hebben wij een groot touchscreen waarbij u alle typen en kleuren werkbladen op ware grootte kunt bekijken!

U kunt via ons contactformulier een afspraak maken, maar u kunt ook gewoon bij ons binnenlopen. Onze adviseurs staan voor u klaar!

=> Contact opnemen

Lees ook