035 - 52 40 550
Afspraak maken

Nieuws

' Moeder houdt ons in het gareel '

' Moeder houdt ons in het gareel '

HUIZEN - "Mijn broers en ik halen onze moeder iedere dag thuis op en 's avonds brengen we haar daar weer naar terug", zegt Tom Kloosterman van Kloosterman Keukens en Badkamers in Huizen. Op die manier kan de 78-jarige moeder Kloosterman het bedrijf van haar drie zonen mooi een beetje in de gaten houden. "Ze smeert de broodjes, schenkt de koffie en houdt iedereen keurig in het gareel", lacht Kloosterman.

De drie broers Martin (43), Ruud (49) en Tom (41) Kloosterman werkten al vanaf hun veertiende mee in het aannemersbedrijf van hun vader. "Zoals dat vaak ging bij kleine bedrijven hielpen wij onze vader in het weekend of na school. Stenen sjouwen, muurtjes afbreken. Dat soort werk", vertelt Tom Kloosterman.

Dat samenwerken beviel de drie broers eigenlijk zo goed, dat ze ruim 23 jaar geleden, na hun schoolperiode, een grote showroom in Huizen huurden en daar Kloosterman Keukens en Badkamers begonnen.

"Onze vader had een aannemersbedrijf en een kleine showroom met keukens en badkamers in Bussum. Daar wilden we verder in groeien. Mijn broers en ik besloten om te investeren in een grotere bedrijfsruimte. Mijn vader had aanvankelijk wat twijfels, maar hij is er toch in meegegaan", zegt Kloosterman, wiens vader inmiddels tien jaar geleden is overleden.

Kolenschoppen

"Hij heeft nog net de heropening van onze nieuwe showroom meegemaakt. Hij was niet iemand die ons steeds vertelde dat hij trots op ons was. Maar af en toe kregen we een klap in onze nek, met die grote kolenschoppen van hem. Dat was zijn manier om ons waardering te geven", zegt de ondernemer, die zelf ook trots is op zijn familiebedrijf.

Al geeft Kloosterman wel eerlijk toe dat de familieleden na het werk niet de deur niet bij elkaar platlopen.

"Natuurlijk komen we wel samen als er een bijzondere gelegenheid is. Maar als je de hele dag met elkaar samenwerkt, dan ga je 's avonds niet meer bij elkaar eten", zegt Kloosterman, die er met zijn broers ook bewust voor heeft gekozen om hun echtgenotes buiten het bedrijf te houden.

Strubbelingen

"We kunnen allemaal heel goed met elkaar opschieten en dat willen we ook zo houden. Er zijn veel bedrijven waarvan de vrouwen van de eigenaren meewerken in het bedrijf, maar wij denken dat dat de kans op strubbelingen kan vergroten. En daar zitten we niet op te wachten. Daar zijn we het allemaal over eens."

Alhoewel ze privé graag van zakelijk scheiden, vormen ze op de werkvloer wel een hecht team.

"Bij sommige familiebedrijven gaan de kinderen eerst studeren en elders ervaring opdoen. Wij zijn meteen bij onze vader in de zaak gegaan. Wij weten eigenlijk niet beter dan dat we met elkaar samenwerken."

Bron: Telegraaf

Lees ook