035 - 52 40 550
Afspraak maken

Nieuws

Waarom kiezen voor een stoomoven

Waarom kiezen voor een stoomoven

De techniek van het stomen is al eeuwen oud, maar de stoomoven lijkt steeds populairder te worden. Toch weet niet iedereen wat de voordelen van een stoomoven zijn ten opzichte van een conventionele oven of combimagnetron. Wij sommen een aantal voordelen voor u op en vertellen u alles over de vele functies en eigenschappen van de stoomoven.

De belangrijkste voordelen van een stoomoven

Een (combi-) stoomoven verdampt water door verhitting, waarna de gerechten door de vrijgekomen stoom worden gegaard. Omdat de gerechten niet direct met water in aanraking komen blijven voedingsstoffen, vitamines, mineralen, kleur en vorm, goed intact. Daarnaast kan koken met stoom zonder vet, boter of olie. Hierdoor zijn stoomoven maaltijden erg gezond.

Naast het behoud van voedingsstoffen zorgt een stoomoven ook voor een verbeterde smaak omdat bij een stoomoven de perfecte temperatuur ingesteld kan worden. Zo wordt het eten niet te snel of te langzaam gaar.

Een ander groot voordeel van een stoomoven is dat gehele maaltijden tegelijkertijd bereid kunnen worden. Ingrediënten met een langere kookduur kunnen als eerste de oven in, waarna ingrediënten die minder tijd nodig hebben toegevoegd kunnen worden. Zo kunt u met één enkel apparaat een volledige maaltijd klaarmaken. Dit scheelt ook nog eens aan afwas, aangezien de verschillende ingrediënten niet in aparte pannen hoeven te garen.

Wist je dat...

In huishoudens waar al gebruik wordt gemaakt van een stoomoven, de kookplaat een stuk minder gebruikt wordt? Omdat de stoomoven is voorgeprogrammeerd hoeft u ook niet steeds in de gaten te houden of het eten niet aanbrandt, de pan niet overkookt of er iets mis gaat met het eten. Als het eten wordt bereid, kunt u dus best even een stofzuiger door het huis halen.

Meer weten?

Een stoomoven is een geweldig stukje techniek, waardoor we én makkelijker én gezonder kunnen koken. De gerechten behouden niet alleen beter hun vitamines en voedingstoffen, maar ook de kleuren en structuur van het eten blijft beter goed. Bent u op zoek naar een stoomoven, maar wilt u graag extra advies? Daar helpen we je natuurlijk graag mee! Kom eens langs in onze showroom om onze verschillende stoomovens te bewonderen.

Lees ook