035 - 52 40 550
Afspraak maken

Nieuws

Welke kleur wordt jouw keuken?

Welke kleur wordt jouw keuken?

Ook al wordt er vandaag de dag voornamelijk gekozen voor een witte, zwarte of grijze keuken, een keuken in een frisse, opvallende kleur kan je woning een unieke uitstraling geven. Overweeg je om een gekleurde keuken te kiezen? Wij leggen je graag uit waarom zo’n hippe keuken ook in jouw woning past!

Warme of koude kleurtinten?

Kies je voor een sfeervolle gekleurde keuken? Dan raden wij je aan voor warme kleuren te kiezen. Denk hierbij aan een keuken in aardetinten, zoals rood, oranje of geel. Door warme kleuren met wit of hout te combineren, creëer je tevens een rustgevende uitstraling. Op zoek naar een echte eyecatcher? Stap eens uit je comfort zone en kies een pastel blauwe keuken. Een luchtige, lichte blauw is tijdloos en klassiek, maar zeker niet standaard.

Welke kleur past in jouw woning?

Voordat je de kleur in de keuken gaat kiezen zijn er en aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Om te beginnen is de oppervlakte van de keuken van belang. In een grote ruimte is het namelijk makkelijker om voor een uitgesproken kleur te kiezen dan in een kleine ruimte. Zo is het raadzaam om in een kleine keuken niet te kiezen voor donkere kleuren, omdat deze de ruimte optisch nog kleiner maken. In dat geval kun je beter kiezen voor lichte kleuren of wit met opvallende kleuraccenten.

Meer weten?

Door je vakkundig te laten adviseren door Kloosterman en verschillende kleurschema’s naast elkaar te leggen en met elkaar te vergelijken, zal het resultaat uiteindelijk oogstrelend en tijdloos zijn. Laat je inspireren en het kan zo maar zo zijn dat je uiteindelijk voor een heel ander kleurgebruik kiest dan je in eerste instantie in gedachten had.

Lees ook